• Voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis.
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Thermaeplaza | Zwembaden | Spa s | Wellness

Winkelwagen 0
€ 0,00

Zwembad in gebruik nemen

Zwembad in Gebruik Nemen Stappenplan.

Uw zwembad in gebruik nemen:

* Vul het zwembad met leidingwater. Houdt er rekening mee dat dit voor de grotere zwembaden een behoorlijke tijd kan duren.
* Meet de pH waarde van het water en stel deze zo nodig bij. Om het chloor optimaal zijn werk te laten doen dient de waarde te liggen tussen 7,2 en 7,6.
* Begin met een shock behandeling. Hieronder wordt verstaan het toevoegen van een extra hoge dosering chloor (drie maal de gebruikelijke dosering), snel oplossend.
* Voor onderhoud kunt u gebruik maken van de chloortabletten in de drijvers. Deze lossen langzaam op en zorgen voor een gereguleerde afgifte van het chloor.
* Regelmatige controle van de pH waarde en het chloorgehalte is noodzakelijk.
* Doseer wekelijks anti alg.

Met deze basisregels is uw zwembad niet alleen klaar voor gebruik, ook de waterkwaliteit is veilig. De speciaal hiervoor ontwikkelde Summer Fun Startset bevat alle producten om een perfecte start mogelijk te maken. Uiteraard vergt een zwembad onderhoud. Of dat veel of weinig werk vraagt, hebt u zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld eens aan de locatie van het zwembad. Staat het onder een boom of hebt u naast het zwembad een zandstrandje gecreëerd? Maakt u gebruik van een zomerkleed om dit vuil zo goed mogelijk uit het water te houden? En als er toch vervuiling optreedt, verwijdert u dat dan handmatig? Allemaal zaken die van invloed zijn op de kwaliteit van het zwemwater en dus ook op de hoeveelheid chemicaliën die nodig is. Door regelmatig een beetje aandacht aan uw zwembad te besteden, bereikt u met minimale inspanning het beste resultaat.
Verderop vindt u een overzicht van de meest voorkomende problemen en de maatregelen die u zelf kunt nemen, maar beter is het om deze problemen te voorkomen. Regelmatig meten en op tijd corrigeren is het devies: meten is weten, gissen is missen!

Onze moderne zwembadproducten zorgen ervoor dat uw zwemwater eruit ziet zoals het hoort: kraakhelder en sprankelend genoeg om er een duik in te nemen. Voordat u deze producten gaat doseren is het handig om de inhoud van uw zwembad in m³ te berekenen. Zie voor de informatie over hoe u de inhoud van uw zwembad kunt berekenen de pagina over Zwembad Filter Berekening op onze site